top of page

Team

fullsizeoutput_5088_edited.jpg

Martine Cornelissen

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische aandoeningen, en specifiek de begeleiding van koppels met kinderwens.

Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (België) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai studeerde. Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste en verkreeg de prijs voor Beste Scriptie (Onderwerp: ‘Enhance IVF by Traditional Chinese Medicine’). Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Women’s Natural Health Practice in Londen, waar zij de TCM-gynaecologie-opleiding afsloot met hoogste onderscheiding (91%). Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu  in Duitsland (Universitat Witten) met succes afgerond.

Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om hun leven en gezondheid weer in balans te brengen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar ze met name de Gynaecologie-nascholingen en acupunctuur doceert. Ze is regelmatig gastspreker op congressen in binnen- en buitenland.

 

Martine is van oorsprong Belgische, maar de liefde bracht haar naar Nederland. Ze is moeder van 2 kinderen. Piano spelen is haar grote hobby, daarnaast doet ze yoga en houdt ze van schilderen en portretboetseren.

IMG_4670_edited_edited.jpg

Yvonne van Buijten

Yvonne van Buijten (1972) is Acupuncturiste en Herbaliste en heeft met succes de specialisatie Gynaecologie aan de academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai afgerond.

 

De eerste ruim 20 jaar van haar werkzame leven heeft Yvonne als algemeen verpleegkundige en later als dialyse-verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Haar interesse voor alternatieve geneeskunde en in het bijzonder voor Chinese Geneeskunde hebben haar er toe aangezet in 2005 met de opleiding tot acupuncturist te beginnen. Hierna volgde al snel de opleiding tot Herbalist en een verdere specialisatie in de Gynaecologie. De drang om op een andere manier met geneeskunde en gezondheid om te gaan was groot.

 

Tijdens haar opleidingen heeft Yvonne geregeld in de praktijk van Martine stage gelopen en dat heeft ze ook gedaan in China in het 2nd People Hospital te Qingdao. Voor Yvonne is de verbinding die binnen de gynaecologie gelegd wordt tussen de Westerse en Oosterse geneeskunde enorm verdiepend en zij ervaart het als zeer vervullend paren te helpen hun kinderwens te vervullen.

Naast haar werk in praktijk Zi Yuan Ting werkt Yvonne in haar eigen praktijk in Langeraar. In haar vrije tijd speelt ze cello, beoefent ze yoga en wandelt ze graag in de natuur.

IMG_4959_edited_edited_edited.jpg

Ineke van der Ham

Ineke van der Ham (1953) is acupuncturiste en herbaliste. Nadat zij op 21-jarige leeftijd afstudeerde als fysiotherapeut specialiseerde ze zich in sportfysiotherapie en rondde de opleiding manuele therapie af, evenals verschillende trainers- en coachingsopleidingen. Vervolgens werkte zo’n 15 jaar in de internationale topsport, waarbij ze o.m. het Nederlands dames- en herenvolleybalteam, de KNSB shorttrack select en in Japan de fabrieksteams van Daiei en Pioneer begeleidde. In die periode werd voor haar de eenheid van lichaam en geest duidelijk, waarop ze besloot te switchen naar acupunctuur. In 1994 studeerde ze af als acupuncturist en startte haar eigen acupunctuurpraktijk. Sindsdien bezoekt Ineke China vrijwel jaarlijks om op haar vakgebied up to date te blijven.

In de loop van de jaren specialiseerde ze zich in gynaecologie -waarvoor ze o.m. samen met Martine bij prof. Yuning Wu op de universiteit van Witten-Herdecke colleges volgde-  en in dermatologie. Dit laatste bij Mazin Al-Khafaji in Londen. Haar kruiden afstudeerscriptie had als onderwerp de behandeling van miskraam in de Chinese geneeskunde.

‘Ik houd ervan met mensen te werken. In de Westerse Geneeskunde zijn mensen ondergeschikt aan de therapie: het overkomt je. In mijn behandeling staan mensen juist centraal. Ik geef het lichaam prikkels om zich te herstellen en laat het zelf het werk doen. Daarnaast geef ik adviezen: instrumenten die mensen zelf meer grip geven op hun gezondheid.’

Ineke is als docent verbonden aan de opleiding Qing bai, waar ze zowel in de acupunctuuropleiding als in het nascholingsprogramma lesgeeft. Daarnaast begeleidt ze intervisiegroepen van pas afgestudeerde studenten. In haar vrije tijd danst ze, loopt hard en leest graag. En geniet ze graag van alle culturele en culinaire mogelijkheden die Amsterdam te bieden heeft.

IMG_4934_edited_edited_edited.jpg

Gwen Soesman

Gwen Soesman (1967) is acupuncturiste en herbaliste. Na het behalen van haar acupunctuurdiploma, heeft ze met veel enthousiasme de specialisatieopleidingen Gynaecologie en Pijnbestrijding volgens de Dr. Tan Balance Methode afgerond. Ter verdieping van haar TCG-kennis heeft zij intensief stage gelopen in het 2nd Peoples Hospital in Qingdao, China.

Gwen is daarnaast opgeleid als Cosmetisch Acupuncturiste, een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht. Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke, effectieve en veilige methode om de algehele conditie van de huid te verbeteren. Het verbetert de doorbloeding, zorgt voor extra collageenaanmaak, verbetert de hormoonbalans, en draagt zorg voor een betere circulatie en vochtregulatie.

Naast haar werk in praktijk Zi Yuan Ting werkt Gwen in haar eigen praktijk in Loenen aan de Vecht. Ze is moeder van Tim, houdt en geniet zoveel mogelijk van het leven, speelt cello, houdt van lezen, muziek, sporten en koken.

Sophie foto_edited_edited.jpg

Sophie Van Doorn

Sophie van Doorn (1974) is acupuncturiste. Met veel toewijding en enthousiasme specialiseert zij zich verder in i) Gynaecologie; ii) Pijnbestrijding volgens de Dr. Tan Balance Methode; iii) Japanese Moxibustion.
Tijdens haar opleiding heeft Sophie al een aantal jaar meegelopen als stagiar in de praktijk van Martine en is ze al geruime tijd werkzaam als vaste waarnemer in de praktijk.


Na haar master Geschiedenis en een succesvolle carrière als ondernemer,  trok het innerlijk werk haar zodanig, dat ze besloot haar aandelen in haar bedrijf te verkopen en zich volledig op de Chinese Geneeskunde te focussen. Naast haar werk in praktijk Zi Yuan Ting werkt Sophie in haar eigen praktijk in Huizen.

Ze heeft een rijk sociaal leven en houdt van haar 2 honden, meditatie, tuinieren, ondernemen, tai chi, duiken, kunst en cultuur.

Ebrina_edited.jpg

Ebrina Jongebloed
Masseuse bij Zi Yuan Ting

Ebrina Jongebloed (1984) heeft van jongsafaan een passie voor bodywork. Op haar 16e volgde ze haar eerste massageopleiding. Ze  ging daarna aan de slag op een beautyfarm en startte een eigen massagesalon. Een paar jaar later kwam Ebrina in aanraking met

Mylogenics Activation & Release, een unieke revalidatie en behandelmethode voor alle soorten blessures. Dit was voor haar de perfecte aanvulling op haar sportactiviteiten en leerde haar veel over het menselijk lichaam. Ze volgde nog meerdere opleidingen en behaalde een Allround Wellness massage-opleiding en een Deep Muscular Technics certificaat.

Ontwikkelen vindt zij belangrijk en daarom heeft zij zich verder gespecialiseerd middels de Womb & Fertility Massage training. Deze massage legt de nadruk op gezondheid van de baarmoeder, cyclus en vruchtbaarheid, gecombineerd met emotionele en spirituele heling. Kennis die perfect past bij Zi Yuan Ting.

In het dagelijks leven is Ebrina moeder van 2 jonge kinderen, pakt ze rust waar het kan en geniet ze van het leven. Ze is gek op saunabezoekjes, en een echte filmfanaat

bottom of page