top of page

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur – soms ook ‘Facial Rejuvenation’ genoemd – is een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht. Het is een natuurlijke, effectieve en veilige methode om de algehele conditie van de huid te verbeteren en wallen en rimpels te verminderen. Het is echter niet alleen een lokale cosmetische behandeling; in overeenstemming met de traditionele Chinese benadering wordt altijd ook de constitutionele conditie van de persoon meebehandeld. Al tijdens de Song Dynastie (960-1279 na Chr.) werd deze methode in China door keizerinnen en keizerlijke concubines gebruikt om jong, mooi en gezond te blijven. In Nederland is cosmetische acupunctuur nog relatief onbekend, maar in de VS wordt het inmiddels op grote schaal toegepast.

Behandeling

De cosmetische acupunctuurbehandeling bestaat uit het inbrengen van hele kleine dunne naaldjes (intradermals) op de schedel, gelaat en de kin/hals. De naaldjes worden rechtstreeks in de rimpels aangebracht. Deze intradermals stimuleren de collageenproductie precies waar het nodig is, waardoor de rimpels worden opgevuld. Na het verwijderen van de naaldjes wordt door middel van rol- en lifttechnieken op acupunctuurpunten de diepere huidlaag gemasseerd. Hierdoor wordt de energieverdeling in het gezicht in balans gebracht en wordt de afvoer van afvalstoffen en de doorbloeding extra gestimuleerd. Deze gezichtsmassage werkt helend en revitaliserend.

mirror (1).png

Geen Botox

Het belangrijkste voordeel van cosmetische acupunctuur is dat er geen chemische substantie in de huid wordt gespoten. Bij het ouder worden vermindert de collageenproductie in de huidcellen. Dit is één van de belangrijkste oorzaken bij het ontstaan van rimpels en het slapper worden van de huid. Met cosmetische acupunctuur verbeter je de doorbloeding, het zorgt voor extra collageen-aanmaak, verbetert de hormoonbalans, draagt zorg voor een betere circulatie en vochtregulatie en verstevigt de porieen. Cosmetische acupunctuur vermindert tekenen van stress en veroudering van de huid, zoals wallen, rimpels en lijntjes.

Behandelfrequentie

Voor cosmetische acupunctuur is een serie van 10 tot 12 consulten noodzakelijk om het gewenste effect te bereiken. De effecten van cosmetische acupunctuur zijn subtiel en gracieus. Na het eerste consult is een ontspannen gezicht en een roze teint al zichtbaar. Gemiddeld zijn de effecten opvallend merkbaar en blijvend na 7 consulten.

Cosmetische Acupunctuur is voor iedereen die er jonger en stralender uit wil zien.

bottom of page