top of page
massage1.jpg

Massage

Ebrina (1984) is vanaf december 2020 actief als masseuse binnen onze praktijk. Waarom een masseuse bij ons acupunctuurteam?

Heel simpel: een massage is een perfecte aanvulling op een acupunctuurtraject. Onze massages zijn namelijk niet alleen een ontspannende traktatie, ze zijn veel meer dan dat! Onze gespecialiseerde massages helpen o.a. je hormoonbalans te herstellen.

Als je lichaam veel spanning vasthoudt, wordt je HPA (hypothalamus-pituitary-Adrenal)-as overbelast. Dat onderdrukt vervolgens je HPO (Hypothalamus-pituitary-Ovary)-as, oftewel: je hersenen communiceren niet meer optimaal met je eierstokken en baarmoeder, waardoor je hormonen flink uit balans kunnen raken.

Door specifieke gebieden aan te pakken waar je lichaam stress opslaat, kan je tot een diepe ontspanning komen en  precies dat zorgt voor een gezonder, fitter en beter hormonaal gebalanceerd lichaam. We hebben een aantal bijzondere massages ontwikkeld met speciale blends van etherische oliën die het beste uit de Oosterse en Westerse  wereld combineert, waardoor deze sessies prachtig samengaan met onze acupunctuurbehandelingen.

Massage Menu:

Deep Relax 60'

Deze behandeling is een zeer diep-ontspannende massage. Lange stroken zorgen voor diepe relaxatie van het hele lichaam met extra aandacht voor pijnlijke en gevoelige spieren. Door het bevorderen van de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer, kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en zal je lichaam zich steeds beter kunnen herstellen.

 

Anxiety Release 60'

Angst en spanning beïnvloeden ons meer dan ons lief is. Het zorgt voor opgeslagen stress in bijvoorbeeld het gezicht, borstbeen en de heupen. Ebrina werkt met speciaal samengestelde essentiële olie-blends om nét dat stukje extra los te maken. Deze massage is uiterst geschikt als je merkt dat je je onbewust veel zorgen maakt, slecht slaapt of veel onrust ervaart.

 

Fertility Massage 90' (Eerste behandeling + intake: 120')

In de Traditionele Chinese Geneeskunde verdelen we de menstruatiecyclus in een yinne (folliculaire) en yange (luteale) fase. De yinne energie is een meer koelende, voedende en bevochtigende energie die helpt bij een goede ontwikkeling van je baarmoederslijm en follikelgroei. Westers gezien hebben we het dan met name over functies van oestrogeen. De yange fase staat in het teken van een opwaartse, verwarmende beweging, wat zich uit in goede progesteronlevels. Soms kan je lichaam extra ondersteuning gebruiken om deze hormonale balans te herstellen.

Tijdens deze ontspannende massage wordt er gebruik gemaakt van essentiële oliën die een bewezen positieve uitwerking hebben op je hormonen. We hebben speciale blends samengesteld die stimulerend werken op de yinne en yange energieen van je lichaam.

Deze therapie is tegelijk diep en zacht. Ze is niet invasief en werkt met name op het buik– en sacrale gebied. De intentie is de bloedcirculatie naar de voortplantings – en spijsverteringssystemen te verbeteren. Hierdoor krijgt het zelfherstellend vermogen van je baarmoeder en eierstokken een boost, en zorg je voor een betere hormoonbalans. Ook maakt Ebrina bij de Fertility Massage gebruik van Rebozo doeken waarmee je wordt ingepakt. Dit zorgt voor een zeer diepgaande ontspanning. Ook in de Westerse Geneeskunde is het inmiddels bekend dat de hormonale as (HPO-as) beter functioneert als de stress-as (HPA-as) rustig is.

Deze massage is zeer geschikt ter voorbereiding of tijdens de stimulatiefase van een IVF/IUI. We adviseren GEEN massage als je net een terugplaatsing hebt gehad.

 

Womb & Femininity Massage 90' (Eerste behandeling + intake: 120')

Deze indrukwekkende behandeling mag eigenlijk niet de naam massage hebben. Het is waarlijk een ritueel dat van vrouw op vrouw wordt overgedragen. Heel passend voor vrouwen die een nieuwe fase zijn ingegaan, of hun huidige life-balance onderzoeken. Bijvoorbeeld bij het herstel na je bevalling, bij hormonale verstoringen of de menopauze of wanneer je aan het loslaten bent wat niet meer bij je hoort. Maar zeker ook wanneer je de verbinding met je vrouwelijkheid wilt herstellen of verdiepen. Buitengewoon vakkundig en met een zeer open en liefdevolle intentie creëert Ebrina ruimte om te connecten met het hier-en-nu èn met voorouderlijke lijnen.

Een bijzonder element van deze behandeling is het gebruik van Rebozo doeken waarmee je wordt ingepakt. Dit laat je ten diepste landen in je lijf en geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Je kan spanningen loslaten en er kan wezenlijke gronding en transformatie ontstaan. Naast de spirituele en emotionele lagen waarop intensief gewerkt wordt tijdens deze behandeling, is er ook een fysieke component. Het womb and femininity ritueel ondersteunt bij:

  • Cyclusstoornissen, bv: PCOS, PMS, onregelmatige cycli, overmatig bloeden, menstruatiekrampen, etc

  • Pijnklachten in het bekken, bv endometriose

  • Hoofdpijn/migraine

  • Lage rugklachten

  • Darmproblemen

  • Spanning en verdriet

  • Stress en vermoeidheid

 

Voorafgaand aan de eerste behandeling word je gevraagd een intakeformulier in te vullen zodat er in alle zorgvuldigheid kan worden afgestemd met wat jij nodig hebt om je vrijer, ruimer, lichter, vrouwelijker en met vertrouwen in je centrum te kunnen voelen.

Wij zijn ongelooflijk trots en verheugd dat we in aanvulling op de bestaande massages nu in onze praktijk ook deze unieke en zeer rijke therapie mogen aanbieden.

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is één van de meest speciale, transformerende processen in het leven van een vrouw. Je krijgt te maken met allerlei fysieke, mentale en emotionele veranderingen. Goed voor jezelf én je kindje zorgen is essentieel, zelfzorg heeft zeker nu de hoogste prioriteit. Niets is daarom zo fijn als een weldadige massage om je daarbij te helpen.

 

De veranderingen in je lichaam kunnen gepaard gaan met fysieke klachten zoals rugpijn, stijve nek en schouders, heuppijn, etc. waardoor het genieten een beetje ondergesneeuwd raakt. Zowel Acupunctuur als massage kunnen je helpen om weer in balans te komen, zodat je kan stralen van zwangerschapsgeluk.

Onze zwangerschapsmassages zijn rustig, zacht en veilig, Ebrina houdt rekening met bepaalde drukpunten die tijdens de zwangerschap beter vermeden kunnen worden. Tevens maakt zij gebruik van een massageolie die speciaal geschikt is tijdens deze bijzondere tijd. De massage wordt gegeven in zijlig waarbij je ondersteund wordt door een zacht (voedings)kussen.

Je kunt al een massage boeken vanaf 16 weken.

Ebrina werkt op woensdag van 13.00 tot 21.00u , op vrijdag van 10.00 tot 18.00u en soms op zaterdag van 10.00 tot 16.00u

Zin in wat extra aandacht voor jezelf?  Boek hier je massage!

Let op: Boek géén massage als je net een terugplaatsing/inseminatie hebt gehad. Dan adviseren wij te wachten tot de test.

Je boeking is pas definitief nadat je de betaling online hebt voldaan.

 

Als je een behandeling voor dezelfde dag boekt, dan vragen we je om voor de zekerheid ook een mailtje te sturen naar Ebrina@ziyuanting.nl.

Anker 2
bottom of page