top of page

Behandelingen

IMG_4543.JPG

Acupunctuur

Acupunctuur werkt met de natuurlijke vitale energie van het lichaam, Qi genoemd. Het basisprincipe van acupunctuur is dat er ‘prikkels’ gegeven worden die de Qi-stroom zodanig beïnvloeden dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd om weer in balans te komen. Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne, steriele naaldjes worden ingebracht op bepaalde punten op de meridianen. Het inbrengen van de naaldjes is vrijwel pijnloos, wel voelt de patient vaak een ‘elektrisch schokje’. Dit is de Qi die door de naald aangeraakt wordt.

Qi stroomt door ons lichaam via een wijdvertakt netwerk van kanalen: meridianen genaamd. Deze meridianen brengen voeding en vitaliteit naar alle organen, spieren, weefsels enzovoort. Als er een obstructie is in één of meerdere meridianen, ontstaat er lokaal een stagnatie van Qi, maar kan daardoor elders ook een orgaan ondervoed geraken. Door het prikken en manipuleren van acupunctuurpunten kunnen we de obstructie in de meridianen opheffen, zodat de energie weer vrijelijk door het lichaam kan stromen en organen weer de voeding krijgen die ze nodig hebben.

iStock_000013239477Medium.jpg

Kruidentherapie

De Kruidengeneeskunde is één van de belangrijkste pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde, en wordt met name in de TCM-Gynaecologie als onmisbaar beschouwd. Met name in deze tijd met steeds meer energetische ‘leegte-beelden’ kunnen kruiden een belangrijke aanvulling zijn op acupunctuur. Door het samenvoegen van verschillende kruiden wordt een kruidenformule samengesteld die specifiek op uw conditie is afgestemd, de formule is dus ‘op maat gemaakt’.

Bij Zi Yuan Ting werken wij bijna altijd met kruiden in granulaatvorm. Dat betekent dat de kruiden al zijn gekookt en verwerkt tot een poeder, waar u enkel heet water bij hoeft te doen en als thee opdrinkt. Wij leveren zelf niet de kruidenformules, maar sturen het door ons samengestelde recept door aan de Natuurapotheek of Dragon Herbs. Beide kruidenleveranciers werken uitsluitend met kruiden die streng gecontroleerd zijn op aanwezigheid van zware metalen, pesticiden of verboden diersoorten. Zo bent u verzekerd van veilige, hoge kwaliteits kruiden. De kosten van de kruidenformules rekent u rechtstreeks met de leverancier af.

massage1.jpg

Massage

Een ontspannende massage verlicht stress en angst, verbetert de slaap en ondersteunt een gezond immuunsysteem.

Maar onze massages zijn niet alleen een ontspannende traktatie, ze zijn veel meer dan dat!

Zo helpen onze gespecialiseerde massages o.a. je hormoonbalans te herstellen. Hoe dat werkt?

Als je lichaam veel spanning vasthoudt, dan wordt je HPA (hypothalamus-pituitary-Adrenal)-as overbelast. Dat onderdrukt vervolgens je HPO (Hypothalamus-pituitary-Ovary)-as, oftewel: je hersenen communiceren niet meer optimaal met je eierstokken en baarmoeder, waardoor je hormonen flink uit balans kunnen raken.

Door specifieke gebieden waar je lichaam stress opslaat aan te pakken, kan je tot een diepe ontspanning komen en dát heeft een positief effect op je hormoonbalans.

We hebben een aantal bijzondere massages ontwikkeld die het beste uit de Oosterse en Westerse  wereld combineert, waardoor deze sessies de perfecte aanvulling zijn op een acupunctuurtraject.

Nieuwsgierig naar ons massagemenu?

Boek hier je massage!

IMG_4493.JPG

Moxa-therapie

Moxa wordt vervaardigd van samengeperste blaadjes van Chinese Bijvoet (Artemisia). Moxa-therapie is een behandelmethode waarbij met moxa bepaalde punten worden gestimuleerd met een diep doordringende warmte. Dit kan gebeuren door moxa op de naald te branden, of door met een moxastaaf een bepaald gebied te verwarmen.

De meeste mensen vinden dit een zeer prettige therapievorm. Het al dan niet toepassen van moxa is afhankelijk van uw klachten.

 

Stuitbehandeling

Ineke van den Berg, onderzoeker bij Erasmus MC heeft in 2010 onderzoek gedaan naar de werking van moxa bij stuit: maar liefst 75% van de babies bleek te draaien met deze behandeling! Moxa-therapie is dan ook een veilige en bewezen methode om de baby te laten draaien bij stuitligging

Idealiter starten wij de stuitbehandeling rond de 34e week, omdat er dan nog voldoende vruchtwater en ruimte is om de draaiing te helpen. Hoe later de moxabehandeling gestart wordt, hoe kleiner de kans dat de baby draait.

Al onze therapeuten hebben ruime ervaring met moxa-stuitbehandeling.

IMG_4487.JPG

Voedingsadvies

Dat goede voeding een grote bijdrage kan leveren aan een goede gezondheid en het bevorderen van genezing is inmiddels algemeen geaccepteerd.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt van oudsher veel aandacht besteed aan de energetische werking van voedingsmiddelen en de uitwerking daarvan op het individu.

Een voedingsadvies kan daarom deel uitmaken van uw behandeling.

bottom of page