top of page

Consult

ZYT-Brochure-Polsen.jpg

Praktisch

Het eerste consult bestaat uit een intake, aansluitend gevolgd door een acupunctuur en/of kruidenbehandeling. Tijdens de intake nemen wij ruim de tijd voor je, waarbij we dmv het stellen van vragen, het voelen van de pols, het bekijken van de tong en eventueel het palperen van een aantal meridianen een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van je gezondheidssituatie. Bij kinderwenspatiënten zullen wij -indien je deze hebt- ook aandachtig je meest recente Temperatuurcurves (BBT) bestuderen.

Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose met aansluitend een behandelplan opgesteld. Deze zullen wij tijdens het eerste consult met je bespreken. Het kan zijn dat wij je daarbij ook zullen adviseren mbt lifestyle- en voeding, overeenkomstig je diagnose. Bij de bespreking van het behandelplan zullen we ook de behandelfrequentie met je afspreken.

De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en ook worden pols en tong weer nauwkeurig bekeken. Bij vruchtbaarheidsbehandelingen wordt indien van toepassing ook de laatste BBT besproken. Omdat vrouwen een eigen cyclusritme hebben, houden wij bij de behandeling graag rekening met de fase van je cyclus van dat moment. Zo wordt elke behandeling aangepast aan jouw unieke gesteldheid van dat moment en is de behandeling veel effectiever.

Hoe werkt een Online vervolgconsult?

Onze online vervolgconsulten zijn uitsluitend bedoeld voor bestaande patiënten die ivm Covid niet kunnen / willen reizen. 

In een online consult bespreken we je hulpvraag en wordt er naar je tong gekeken. We stellen je een aantal vragen zodat we een goed beeld krijgen van jouw energetische diagnose, alsook checken we hoe je op de eerste 'live' behandeling gereageerd hebt. In een online consult kunnen we je een aantal acupunctuurpunten laten zien die je zelf kunt masseren, of waar je een verblijfsnaaldje of magneetje op kan zetten. De magneetjes, verblijfsnaaldjes, eventueel moxa en het besproken lijstje krijg je na afloop van het consult per mail toegestuurd, met een korte samenvatting van de adviezen die ter sprake zijn gekomen. Afhankelijk van de situatie stellen we ook een kruidenformule op maat voor je samen. De kruiden worden besteld bij een gecertificeerd bedrijf en worden per post bij je thuisbezorgd.

Om je privacy te waarborgen, werken we via een beveiligde verbinding, nl Click Doc. De ochtend van je online consult krijg je een email met een link. Door hierop te klikken kom je in onze virtuele wachtkamer. We 'halen je op' uit de wachtkamer bij de start van het consult.

Een online consult is erg handig als je bijvoorbeeld te ver weg woont van de praktijk, of als we in een lockdown zitten.

Wil je een e-consult boeken, vul dan het contactformulier in met 'verzoek voor e-consult', wij nemen dan binnen 2 dagen contact met je op voor het plannen van een afspraak.

fullsizeoutput_50a8_edited.jpg

Tarieven vanaf 01.01.2023

  • Het eerste consult duurt 90 minuten en kost 130 Euro.

  • Een vervolgconsult (acupunctuur- met ev. inclusief kruidenconsult) duurt 45 a 60 minuten en kost 95 Euro.

  • Een apart kruidenconsult duurt 30 minuten en kost 68 Euro.

  • Een Cosmetisch Acupunctuurconsult duurt 90 minuten en kost 130 Euro.

  • Een Online Vervolgconsult duurt 30 minuten en kost 68 Euro

Alleen de massagebehandelingen zijn online boekbaar.

Voor jouw gemak is er een pinautomaat in de praktijk aanwezig. Om de administratie te ontlasten, stellen wij het op prijs als je na elk consult direct per pin afrekent. Je krijgt de factuur meteen na het consult digitaal, deze kan je zelf bij je zorgverzekeraar indienen (ook de cosmetische acupunctuur wordt vergoed!).

De kosten van Chinese kruidenformules zijn niet in de consultprijs inbegrepen, voor de kruidenformules ontvang je een factuur van de kruidenapotheek zelf.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van jouw aanvullend pakket. In dit geval is het belangrijk te weten dat Martine Cornelissen, Ineke van der Ham, Gwen Soesman en Sophie van Doorn zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Yvonne van Buyten is aangesloten bij NVTCG Zhong en beroepsvereniging TBNG. Alle genoemde beroepsverenigingen hebben  met de meeste zorgverzekeraars goede afspraken over vergoeding gemaakt.

Hier vind je de actuele lijst van vergoedende zorgverzekeraars voor 2024. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

Indien u bij verhindering de afspraak tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

bottom of page