top of page

Consult

ZYT-Brochure-Polsen.jpg

Praktisch

Het eerste consult bestaat uit een intake, aansluitend gevolgd door een acupunctuur en/of kruidenbehandeling. Tijdens de intake nemen wij ruim de tijd voor je, waarbij we dmv het stellen van vragen, het voelen van de pols, het bekijken van de tong en eventueel het palperen van een aantal meridianen een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van je gezondheidssituatie. Bij kinderwenspatiënten zullen wij -indien je deze hebt- ook aandachtig je meest recente Temperatuurcurves (BBT) bestuderen.

Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose met aansluitend een behandelplan opgesteld. Deze zullen wij tijdens het eerste consult met je bespreken. Het kan zijn dat wij je daarbij ook zullen adviseren mbt lifestyle- en voeding, overeenkomstig je diagnose. Bij de bespreking van het behandelplan zullen we ook de behandelfrequentie met je afspreken.

De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en ook worden pols en tong weer nauwkeurig bekeken.

Bij vruchtbaarheidsbehandelingen wordt indien van toepassing ook de laatste BBT besproken. Bij Fertiliteits- of cyclusgerelateerde klachten, houden wij bij de behandeling graag rekening met de fase van je cyclus. Zo wordt elke behandeling aangepast aan jouw unieke gesteldheid van dat moment en is de behandeling veel effectiever.

fullsizeoutput_50a8_edited.jpg

Tarieven vanaf 01.01.2023

  • Het eerste consult duurt 90 minuten en kost 150 Euro.

  • Een vervolgconsult (acupunctuur- met ev. inclusief kruidenconsult) duurt 45 a 60 minuten en kost 100 Euro.

  • Een apart kruidenconsult duurt 30 minuten en kost 73 Euro.

  • Een Cosmetisch Acupunctuurconsult duurt 90 minuten en kost 150 Euro.

 

Alleen de massagebehandelingen zijn online boekbaar.

Voor jouw gemak is er een pinautomaat in de praktijk aanwezig. Om de administratie te ontlasten, stellen wij het op prijs als je na elk consult direct per pin afrekent. Je krijgt de factuur meteen na het consult digitaal, deze kan je zelf bij je zorgverzekeraar indienen (ook de cosmetische acupunctuur wordt vergoed!).

De kosten van Chinese kruidenformules zijn niet in de consultprijs inbegrepen, voor de kruidenformules ontvang je een factuur van de kruidenapotheek zelf.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van jouw aanvullend pakket. In dit geval is het belangrijk te weten dat Martine Cornelissen, Ineke van der Ham, Gwen Soesman en Sophie van Doorn zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Yvonne van Buyten is aangesloten bij NVTCG Zhong en beroepsvereniging TBNG. Alle genoemde beroepsverenigingen hebben  met de meeste zorgverzekeraars goede afspraken over vergoeding gemaakt.

Hier vind je de actuele lijst van vergoedende zorgverzekeraars voor 2024. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

Ben je verhinderd? Zeg dan tenminste 24 uur van tevoren je afspraak af, anders brengen we de gereserveerde tijd in rekening.

bottom of page