Slider Praktijk

Hoe verloopt een consult?

Het eerste consult bestaat uit een intake, gevolgd door een acupunctuur en/of kruidenbehandeling. Tijdens de intake nemen wij ruim de tijd voor u , waarbij we dmv het stellen van vragen, het voelen van uw pols, het bekijken van uw tong en eventueel het palperen van een aantal meridianen een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van uw gezondheidssituatie. Bij kinderwens-patiƫnten zullen wij -indien u deze heeft- ook aandachtig uw meest recente Temperatuurcurves (BBT) bestuderen.

Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose met aansluitend een behandelplan opgesteld. Deze zullen wij tijdens het eerste consult met u bespreken. Het kan zijn dat wij u daarbij ook zullen adviseren mbt lifestyle- en voeding, overeenkomstig uw diagnose. Bij de bespreking van het behandelplan zullen wij ook de behandelfrequentie met u afspreken.

De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en ook worden pols en tong weer nauwkeurig bekeken. Bij vruchtbaarheidsbehandelingen wordt indien van toepassing ook uw laatste BBT besproken. Omdat vrouwen een eigen cyclusritme hebben, houden wij bij de behandeling altijd rekening met de fase van uw cyclus van dat moment (ook voor niet-kinderwens-patienten, uiteraard niet voor menopauzale vrouwen). Zo wordt elke behandeling aangepast aan uw gesteldheid van dat moment en is de behandeling veel effectiever.