Slider yoga

Fertiliteitsyoga

Fertiliteitsyoga, gebaseerd op Yin Yoga-principes, is een diep ontspannende stijl die bestaat uit voornamelijk vloerposes waarin je het bindweefsel stimu­leert en herstelt. Bij vruchtbaarheidsproblemen is juist deze vorm van Yoga uitermate geschikt, omdat het op een diepere laag dan het spierweefsel werkt, dáár waar toxines zich ophopen, en verstoringen tgv littekens en langdurige stress zich vastzetten.

Bij Fertiliteitsyoga start je met ademhalingsoefeningen met de focus op je endocriene klieren, gevolgd door ontspannende en diep-werkende Yin Yoga-poses waarin je je bekken opent en spanningsvrij maakt, om zo een betere doorbloeding van alle voortplantingsorganen te stimuleren en je hormonen in balans te brengen. Tenslotte zijn er nog een aantal geschikte yangere asana’s die aan bod komen.
Fertiliteitsyoga is een erg fijne manier om fysieke, mentale en emotionele spanningen los te laten, en helpt je om in contact te zijn met jezelf en je lichaam. Acupunctuur en Yoga ondersteunen en versterken elkaar.

Fertiliteitsyoga verbetert je vruchtbaarheid, en helpt je om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een gezonde zwangerschap.