Slider Retraite

Fertiliteits Retraite

Fertility Retreat: for information in English, please click here

Zi Yuan Ting Fertiliteit Retraite voor vrouwen

met Martine Cornelissen, Ineke Van der Ham en José De Groot

Traditionele Chinese Geneeswijzen & Yoga:

Verbeter je vruchtbaarheid op een natuurlijke manier!

 

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. De hele wereld lijkt zomaar kinderen te krijgen, maar bij jou lijkt het maar niet te lukken. Dit kan veel pijn, verdriet en stress veroorzaken bij jou en je partner. Je doet je best om zo gezond mogelijk te leven, maar je wil ook gewoon plezier kunnen maken. Tijd voor een retraite waarbij je goed voor jezelf zorgt, je vruchtbaarheid verbetert, én kan genieten van zon, zwembad en natuur?

Deze Fertiliteit Retraite helpt je om op een bewuste manier je vruchtbaarheid te verbeteren. Het geeft je inzicht in de wijze waarop Chinese Geneeswijze naar Vruchtbaarheid kijkt en vooral handvaten om deze inzichten in je dageli­jkse leven toe te passen.

Een week lang wordt je intensief begeleid door TCM-fertiliteitsspecialisten: wij maken gebruik van een krachtige, diepgaande combinatie van Acupunctuur,  Chinese Kruiden, Fertiliteitsyoga, relaxatie- en massagetechnieken en Voeding. In een veilige omgeving, omringd door vrouwen die begrijpen waar je het over hebt, helpen we je op je pad naar een gezonde zwangerschap.

Soms liggen er lichamelijke oorzaken ten grondslag, maar ook gebeurt het dat er vanuit de reguliere geneeskunde geen duidelijke reden gevonden wordt waarom je niet zwanger wordt. De Chinese Geneeskunde (TCM) kijkt op een energetische manier naar de verschillende organen en hun interactie. Vaak zien we dan dat er ergens een stagnatie van energie is, of juist een tekort, deze disbalans kan zich uiten als ‘onvruchtbaarheid’. Acupunctuur en Chinese kruiden blijken een zeer goed effect te hebben op verschillende aspecten van het voortplant­ingssysteem; zoals het reguleren van de hormoonhuishouding, een betere doorbloeding van de baarmoeder, het verbeteren van de eicelkwaliteit en uiteraard ook het leren loslaten van spanningen in je lijf. Inmiddels hebben meerdere studies aangetoond dat Acupunctuur de slagingskansen van IVF/ICSI vergroot.

Zwanger worden is echter meer dan een mechanisch proces. De Chinese Geneeswijze gaat uit van een holistische visie. Dat betekent dat stagnaties of tekorten zich zowel op fysiek, emotioneel en/of spiritueel vlak kunnen afspelen. Vanuit deze visie werken we samen aan de verbetering van jouw vruchtbaarheid.

Yin Yoga is een diep ontspannende stijl die bestaat uit voor­namelijk vloerposes waarin je het bindweefsel stimuleert en herstelt. Bij vruchtbaarheidsproblemen is juist deze vorm van Yoga uitermate geschikt, omdat het op een diepere laag dan het spierweefsel werkt, dáár waar toxines zich ophopen, en verstoringen tgv littekens en langdurige stress zich vastzetten. Met Fertiliteitsyoga leer je houdingen die specifiek bij bepaalde momenten in je cyclus passen, die je hormonen in balans brengen en de doorbloeding van je voortplantingsorganen stimuleert.

Tijdens dit Fertiliteit Retreat is er veel aandacht voor jouw unieke conditie. Alle deelnemers krijgen persoonlijke acupunctuur- en kruidenconsulten, dagelijks fertiliteit- en yin yoga-sessies, een privé-yoga-consult waarin we kijken welke houdingen speciaal voor jou goed zijn, en dagelijks meditatiesessies. Bovendien leer je in deze week ook wat de beste voeding volgens TCM is bij vruchtbaarheidsproblemen, alsook moxa-, massage- en relaxatietechnieken die bijdragen aan een grotere vruchtbaarheid. Weg van de drukte en omgeven door stilte kun je verder genieten van het zwembad, de sauna, de hydrotherapie, of ontspannen in een hangmat in de olijfboomgaard. Je bent omringd door vrouwen die net als jij een kinderwens hebben en met veel positieve energie hun vruchtbaarheid willen verbeteren. Het retraitecentrum ligt midden in het prachtige Spaanse Andalusië. De groenten komen vers van lokale boeren of uit eigen tuin en worden in de keuken omgetoverd tot therapeutische gerechten volgens de TCM-visie.

Een unieke gelegenheid om je vruchtbaarheid te verbeteren en

je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap!

Ons doel:

Wij organiseren deze retraite omdat wij ervan overtuigd zijn dat met het juiste advies en hulp, jijzelf veel kan doen aan het verbeteren van je vruchtbaarheid. Wij streven ernaar om je zoveel mogelijk handvaten en inzicht mee te geven, zodat je kansen op een gezonde zwangerschap zo optimaal mogelijk zijn.

Voor wie?

Heb je moeite met zwanger worden of zwanger blijven? Of wil je je optimaal voorbereiden op een komende IVF/ICSI-behandeling? Dan is deze retraite voor jou bedoeld.

Indien je reeds onder behandeling van een TCM-therapeut bent, dan is het voor ons geen probleem om je behandeling met hem/haar te overleggen, zodat je -eenmaal thuis- zo optimaal mogelijk je behandelingen kan verderzetten.