top of page

Borstkanker

Nederland staat wereldwijd vierde op de lijst van landen waar borstkanker het meeste voorkomt. In 2009 werd bij 13.177 vrouwen voor het eerst borstkanker ontdekt, dat is een cijfer van 1 op 8; het is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

De diagnose Borstkanker slaat meestal in als een bom, waarna je in een rollercoaster van behandelingen terechtkomt: chemotherapie, bestraling, operatie en vaak daarna nog 5 jaar hormoontherapie. De Chinese Geneeskunde biedt heel wat mogelijkheden ter ondersteuning van de reguliere behandelingen, zoals bijvoorbeeld het minimaliseren van de bijwerkingen en een sneller herstel na een chemokuur. Maar ook soms jaren nadat je borstkanker gehad hebt, kan je nog te kampen hebben met klachten als gevolg van de borstkankerbehandelingen. Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen vaak heel goed helpen om je balans te herstellen. Zo kunnen we je helpen met vermoeidheidsklachten, pijn, overgangsklachten, stemmingswisselingen, etc.

ribbon (1).png

Martine heeft zelf aan den lijve ondervonden wat borstkanker teweegbrengt, nadat bij haar op 34-jarige leeftijd de diagnose borstkanker werd gesteld. Vanuit die situatie is zij gaan zoeken naar mogelijkheden om weer vol energie in het leven te staan en heeft zich -noodgedwongen- terdege verdiept in de behandelmogelijkheden die de TCM te bieden heeft aan (ex-) borstkankerpatiënten. De afgelopen jaren heeft zij vele (ex)-borstkankerpatienten begeleid met acupunctuur, kruiden en voedingsadvies.

Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen, of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.

bottom of page