Slider Praktijk

  • To the mind that is still, the whole universe surrenders – Lao Zi

Behandelaars Praktijk

_DSC0200Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische aandoeningen, en specifiek de begeleiding van koppels met kinderwens.

Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (België) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai studeerde. Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste en verkreeg de prijs voor Beste Scriptie (Onderwerp: ‘Enhance IVF by Traditional Chinese Medicine’). Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Women’s Natural Health Practice in Londen, waar zij de TCM-gynaecologie-opleiding afsloot met hoogste onderscheiding (91%). Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu  in Duitsland (Universitat Witten) afgerond.

Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om hun leven en gezondheid weer in balans te brengen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar ze met name de Gynaecologie-nascholingen en acupunctuur doceert. Ze is in het verleden tevens hoofddocente geweest van de acupunctuuropleiding. Martine is van oorsprong Belgische, maar de liefde bracht haar naar Nederland. Ze is ze moeder van 2 kinderen. Piano spelen is haar grote hobby, daarnaast doet ze yoga en houdt ze van portretboetseren.

_MG_2597Yvonne van Buijten (1972) is Acupuncturiste en Herbaliste en heeft met succes de specialisatie Gynaecologie aan de academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai afgerond. De eerste ruim 20 jaar van haar werkzame leven heeft Yvonne als algemeen verpleegkundige en later als dialyse-verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Haar interesse voor alternatieve geneeskunde en in het bijzonder voor Chinese Geneeskunde hebben haar er toe aangezet in 2005 met de opleiding tot acupuncturist te beginnen. Hierna volgde al snel de opleiding tot Herbalist en een verdere specialisatie in de Gynaecologie. De drang om op een andere manier met geneeskunde en gezondheid om te gaan was groot. Tijdens haar opleidingen heeft Yvonne geregeld in de praktijk van Martine stage gelopen en dat heeft ze ook gedaan in China in het 2nd People Hospital te Qingdao. Voor Yvonne is de verbinding die binnen de gynaecologie gelegd wordt tussen de Westerse en Oosterse geneeskunde enorm verdiepend en zij ervaart het als zeer vervullend paren te helpen hun kinderwens te vervullen.

Naast haar werk in praktijk Zi Yuan Ting werkt Yvonne in haar eigen praktijk in Langeraar. In haar vrije tijd speelt ze cello, beoefent ze yoga en wandelt ze graag met haar echtgenoot en hondje Tess in de natuur.

Gwen Soesman (1967) heeft de opleiding Klassiek Chinese Acupunctuur gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai. Na haar basisopleiding heeft ze zich met veel enthusiasme verdiept in de specialisaties Gynaecologie en Pijnbestrijding volgens de Dr. Tan Balance Methode, welke opleidingen ze met succes heeft afgerond. Ter verdieping van haar TCG-kennis heeft zij intensief stage gelopen in het 2nd Peoples Hospital in Qingdao, China.

Gwen is daarnaast opgeleid als Cosmetisch Acupuncturiste, een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht. Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke, effectieve en veilige methode om de algehele conditie van de huid te verbeteren. Het verbetert de doorbloeding, zorgt voor extra collageenaanmaak, verbetert de hormoonbalans, en draagt zorg voor een betere circulatie en vochtregulatie.

Naast haar werk in praktijk Zi Yuan Ting werkt Gwen in haar eigen praktijk in Loenen aan de Vecht. Ze is moeder van Tim, houdt en geniet zoveel mogelijk van het leven, speelt cello, houdt van lezen, muziek, sporten en koken.